Postorderköp från USA

En gång när jag letade runt efter inspiration på internet så upptäckte jag bland träffarna ett postorderföretag i USA. Fram till dess hade jag av försiktighet aldrig haft en tanke på att skicka efter någonting från utlandet. Det här företaget, Historical Emporium, gav emellertid ett seriöst intryck och det fanns flera artiklar som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Det var kläder och hattar med en sådan rikedom av dekorationer som jag aldrig trodde mig om att kunna åstadkomma på egen hand och det var kängor i gammalmodig modell som jag aldrig lyckats hitta i Sverige. Därför bestämde jag mig för att prova på och beställa. Dessutom var det då, 2011, en ovanligt förmånlig dollarkurs.
Leveransen uppfyllde alla förväntningar. Paketet anlände på utsatt tid. Posten hanterade tulldeklarationen och lade ut för tull och moms och sedan fick man lösa ut paketet mot deras utlägg. Den ordinarie betalningen hade jag gjort med kort vid beställningen. De utförliga måttuppgifterna på hemsidan stämde så storlekarna blev rätt.

Sedan dess har jag haft fullt förtroende för Historical Emporium och handlat hos dem åtskilliga gånger. Jag har även provat att köpa från några fler postorderföretag, Recollections, Premier Design, Abraham´s Lady. Även från dessa har köpen varit helt problemfria.

Fortsätt till: Träffa andra i gammaldags kläder        Tillbaka till: Innehållsförteckning